Johdattelua Jeesuksen ajan juutalaisuuteen

Jeesuksen ajan juutalaisuuteen ja sitä seuraavien vuosisatojen juutalaiseen uskoon on viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana kohdistunut innokas tutkimustyö. Sen aikana vanhoja palasia on pantu uusille paikoilleen, mutta pöydälle on nostettu myös aivan uusia palasia. Tekstit ovat nyt paljon helpommin tavoitettavissa kuin muutama vuosikymmen sitten.  Tällä alueella riittää jännittävää opeteltavaa, sekä varhaisen kristillisyyden taustaksi että aivan muutenkin – tämä on tärkeää ja hauskaa!

Tälle sivustolle tipahtelee tekstejä pikku hiljaa.  Muita pohdiskelun alueita ovat Vanha testamentti, Uusi testamentti ja Muuta pohdittavaa – sivusto ottaa muotonsa pikku hiljaa materiaalin lisääntyessä.

 

Millaista oli juutalaisuus Jeesuksen ajan Palestiinassa?

Flavios Josefos – kuka hän oli?